II. Kongres slovenskih muzealcev

27.09.2018

Letos smo že drugič vse tri stanovske muzejske organizacije: Slovensko muzejsko društvo, Skupnost muzejev Slovenije in ICOM Slovenija organizirale Kongres slovenskih muzealcev, ki je med 20. in 22. septembrom 2018 potekal v Brežicah, pod naslovom: Hiperpovezani muzeji: novi pristopi, novi obiskovalci

Veliko smo govorili o konceptih 'skupaj' in 'skupno'. Številni odlični muzealci so predstavili izjemne primere povezovanja na različnih nivojih, spregovorili smo o primerih dobrih praks in novih pristopih. A ob tem je potrebno razmišljati tudi o tem, kako bomo hiperpovezanost prenesli pod domače strehe, tako v posamezne muzeje kot na celotno muzejsko skupnost. Hiperpovezan kolektiv naj bo osnova, delavci, ki muzej – ladjo usmerjajo v isto smer, si med seboj pomagajo in vedo, da je uspešna plovba odvisna od njihovega sodelovanja, to pa je pogoj, da se lahko muzej uspešno povezuje z drugimi muzeji in tudi širše. Zato naj bo vsak muzealec del celote ­­– muzeja in ne samoten otok, prav tako pa naj bo vsak muzej del širše skupnosti.

Kongres je bil priložnost za predstavitev našega dela na področju muzejev in galerij po Sloveniji, iskanje novih idej, spoznavanje med seboj, navezovanje novih stikov in začetek novih skupnih projektov.


Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih