USMERJENI POSLOVNI PRISTOPI ZA MUZEJE

23.09.2019

Zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije, ICOM Slovenija in Skupnostjo muzejev Slovenije vabi 23. septembra 2019 na brezplačno predavanje in delavnico z Julie Aldridge, priznano strokovnjakinjo za razvoj učinkovitih pristopov delovanja na področju kulture, umetnosti in kulture dediščine.

Predavanjem sledijo individualna, poslovno usmerjena svetovanja, ki bodo prilagojena potrebam projekta ozr. zainteresiranega muzeja.

KDAJ: ponedeljek, 23. september 2019, 9:30 do 16:00

KJE: Muzej novejše zgodovine Slovenije, Celovška 23, Ljubljana

PRIJAVE sprejemamo na ines.kezman@motovila.si do 6. septembra 2019.

 

PREDAVANJE

V prvem delu nas bo Julie Aldridge vodila od teoretičnih izhodišč prek inovativnih primerov v praksi: organizacije, ki se ukvarjajo s kulturno dediščino, lahko s pomočjo učinkovitih pristopov spreminjajo svoje poslovne modele in izboljšajo zmogljivost ter s tem omogočijo trdoživost organizacije in dolgoročni razvoj svoje dejavnosti.

 

DELAVNICA

V drugem delu sledi praktična delavnica, na kateri bo Julie ponudila konkretne napotke in praktična orodja, s pomočjo katerih je mogoče preizkusiti učinkovitost različnih poslovnih modelov in novih idej tako za ustvarjanje prihodkov kot vzdrževanje vitalnosti organizacije.

Število mest na delavnici je omejeno, zato bodo v primeru velikega interesa imeli prednost udeleženci s področja kulturne dediščine, ki so v svoji organizaciji zadolženi za sprejemanje strateških poslovnih odločitev.

 

INDIVIDUALNO SVETOVANJE

Po dogodku (23. sept. med 16h in 18h ter 24. sept. med 9h in 13h) je za predstavnike organizacij, ki se bodo udeležili predavanja in delavnice, na voljo tudi 60-minutno individualno svetovanje z Julie Aldridge v zvezi z njihovim poslovnim načrtom. Kotizacija za posamezen termin svetovanja znaša 220 EUR. Na voljo je samo šest terminov, zato pohitite s prijavo!

 

O PREDAVATELJICI

Julie Aldridge je strokovnjakinja in svetovalka za poslovno načrtovanje, trženjsko strategijo in organizacijski razvoj. Več kot desetletje je bila izvršna direktorica angleškega združenja za trženje v umetnosti, kulturi in na področju kulture dediščine (AMA – Arts Marketing Association). Nedavno je objavila »Future Proof« (2018), priročnik za podporo direktorjem, menedžerjem in članom uprav v muzejih, umetniških in drugih kulturnih in ustvarjalnih organizacijah. Ponuja nasvete in orodja za preizkušanje idej v procesu inoviranja poslovnega modela in novih načinov ustvarjanja vrednosti. Zasnovala je intenziven razvojni program za muzeje Future Proof Museums, v katerem sodeluje kot ključna mentorica. Program, ki poteka več mesecev in vključuje 20 muzejev iz vse Anglije, dokazano izboljšuje vzdržljivost muzejskih institucij.

 

 

PRIJAVA NA DOGODEK

Predavanje in delavnica sta brezplačni, vendar je prijava udeležbe obvezna zaradi lažje organizacije, omejitve razpoložljivih mest na delavnici in predpriprav predavateljice.

Rok za prijavo je petek, 6. september 2019, in sicer prek obrazca, ki bo na voljo od 12. julija dalje.

Predavanje in delavnica bosta potekala v angleškem jeziku.

Natančen program sledi v kratkem.

Dodatne informacije: ines.kezman@motovila.si

 

Dogodek organizira zavod Motovila v okviru izobraževalne serije »Onkraj kulturnega modela« in kot del aktivnosti Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, ki ga sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za kulturo RS.

Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, Pisarna: Upravna zgradba SEM, Metelkova 2, SI-1000 Ljubljana

E: info@ced-slovenia.eu T: +386 (0)1 300 87 87 www.ced-slovenia.eu

Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji je nacionalni informacijski urad programa EU Ustvarjalna Evropa (2014-2020).
Dejavnosti urada omogočata Ministrstvo za kulturo RS in Evropska komisija.


Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih