Člani

Člani so lahko posamezniki, ustanove in pridružene organizacije, ki delujejo na področju muzejev, varstva naravne in kulturne dediščine ter drugih dejavnostih povezanih z ohranjanjem, dokumentiranjem varovanjem, predstavljanjem itd. dediščine.

Ob včlanitvi v ICOM, ki šteje več kot 30.000 profesionalcev in institucionalnih članov iz celega sveta, se je vsak nov član dolžan zavezati k spoštovanju ICOM-ovega Kodeksa poklicne etike za muzeje, ki predstavlja temeljne standarde za delo v muzejih.

Vsak član izpolni prijavnico za včlanitev glede na vrsto člana (bodisi kot posameznik, bodisi kot ustanova).

Vsak član lahko izpolni prijavnico (se prijavi) za včlanitev v enega od 31-ih strokovnih mednarodnih odborov, ki se posvečajo posebnim vprašanjem v zvezi s tipi muzeja; ICOM Pariz na podlagi prijavnice izda kartico.

Informacija za študente o možnosti delovanja na mednarodni muzejski ravni, v ICOM - Mednarodnem muzejskem svetu
Študenti imajo možnost, da aktivno delujejo in se vključijo (postanejo član) Mednarodnega muzejskega sveta ICOM, ki ima že od leta 1991 dalje svoj Nacionalni odbor tudi v Sloveniji, s sedežem v Muzeju novejše zgodovine Celje. Gre za največjo nevladno muzejsko svetovno združenje, ki se zavzema za ohranjanje kulturne in naravne dediščine, za njen razvoj  in obstoj po celem svetu na različne načine

Obveznosti članov
Vsak član je dolžan plačati letno članarino po prejeti položnici. O tem ga sproti obvešča nacionalni odbor, ki članarine zbira in posreduje v Pariz.

Ugodnosti članov
Člani postanejo del mednarodne muzejske skupnosti, imajo možnost sodelovati v mednarodnih poslanstvih in lahko koristijo ICOM-ovo bogato ponudbo (članska izkaznica, ki omogoča prost vstop v veliko število muzejev po svetu, ugodnejše cene publikacij in artiklov v muzejskih trgovinah, brezplačna letna publikacija ICOM News, ICOMMUNITY, nova spletna interaktivna platforma, dostop do ICOM mednarodnih konferenc in dogodkov, razne izmenjave itd.)


Več tukaj ali na e-naslovu secretariat@icom.museum.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih