Mednarodni muzejski dan

18. MAJ 2021

Že leta 1977 je Mednarodni muzejski svet ICOM zaznamoval 18. maj kot Mednarodni dan muzejev, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njenega razvoja. Vsako leto se temu prazniku pridružuje več muzejev, tudi slovenskih.

 

MEDNARODNI MUZEJSKI DAN IN PRIHODNOST MUZEJEV

Mednarodni muzejski dan MMD 2021 se letos posveča temi PRIHODNOST MUZEJEV: OKREVANJE IN NOVI IZZIVI. Letošnja ICOM tema želi opomniti na ključne spremembe v naši družbi in okrevanje v času epidemije COVID_19. V okviru letošnje teme sporočamo, da so muzeji aktivni člen sprememb, da ponujajo premislek o odnosu do skupnosti, soočajo se z novimi izzivi dela in modeli kulturne kreativnosti. Muzeji se morajo tudi zavzemati za ustvarjalni potencial kulture kot področja izzivov ter inovacij v izgradnji pravične in trajnostne prihodnosti.

V torek, 18. maja 2021, bomo po celi Sloveniji muzeji in galerije obeležili mednarodni muzejski dan s PROSTIM VSTOPOM in obilico raznovrstnih dogodkov.

 

PROGRAM MUZEJEV IN GALERIJ NA MEDNARODNI MUZEJSKI DAN

Program si lahko ogledate tukaj.

 

RAZSTAVA PLAKATOV SLOVENSKIH MUZEJEV IN GALERIJ

ICOM Slovenija v sodelovanju s TAMTAM in slovenskimi muzeji pripravlja razstavo plakatov, ki bodo na ogled na različnih lokacijah med 18. 5. in 24. 5. 2021. Plakate smo tudi letos združili v virtualno knjižico, ki si jo lahko ogledate tukaj.

 

STROKOVNO SREČANJE (WEBINAR)

Ob 10. uri smo tudi letos pripravili WEBINAR na letošnjo temo Digitalizacija v muzejih. Posnetek webinarja bomo objavili na našem youtube kanalu. Udeležba je brezplačna. Posnetek webinarja: https://youtu.be/rEqAlEf4Cic.

 

VIDEO POVABILO

V sodelovanju s slovenskimi muzeji smo pripravili video sporočilom s predstavitvijo mednarodnega muzejskega dne ter nekaterih muzejev in galerij. Povezava do videa: https://youtu.be/y0nco6DKktI.

 

Vabljeni!

 

 

 

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih