Konference

02. 12. 2020

III. Kongres slovenskih muzealcev

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!

Veseli nas, da vas lahko povabimo na III. kongresa slovenskih muzealcev.

Kongres muzealcev bo potekal v četrtek, 3. 6. 2021, in v petek, 4. 6. 2021. Zaradi nezmožnosti srečevanja večjih skupin in druženja v zaprtih/odprtih prostorih bo letošnji kongres potekal preko spleta. Program ostaja enak, razdelili smo ga po interesnih sklopih in temah z namenom lažjega sledenja programu. Del predstavitev bo potekal na dveh panelih istočasno, poslušalci bodo imeli možnost preklapljanja med predavanji ter aktivno sodelovati v razpravi. Osrednja govorka kongresa bo Jette Sandahl, kustosinja, direktorica, managerka in članica upravnega odbora Evropskega muzejskega foruma. 

Kongres je namenjen tako strokovni javnosti kot vsem zainteresiranim, ki se v okviru študija ali dela srečujejo z vprašanji ohranjanja dediščine ter dobrimi praksami dela slovenskih muzejev.  Vabljeni, da se kongresa udeležite in skupaj z nami oblikujete razprave. 

Organizacijo letošnjega kongresa pokrivamo iz kotizacij, zato vas naprošamo, da se kongresa udeležite. Pripravili smo zanimiv in aktualen program, ki vključuje vsa področja muzejskega dela: dokumentiranje, raziskovalno delo, dobre prakse pedagoško-andragoških programov, restavratorsko delo ter urejanje depojev. Glavna govorka kongresa bo mednarodno priznana muzealka JETTE SANDAHL, ki je za naše muzealce pripravila predavanje Epistemologije moči in nevednosti. Drugi dan kongresa bomo odprli z mednarodnim pogovorom Novi tipi muzejev in prakse participativnih metod, konec dneva pa bomo zaključili z okroglo mizo o novih izzivih in zagatah, ki jih slovenski muzeji doživljajo v času epidemije Covid-19.

 

 

Za vse dodatne informacije smo na voljo. 

Hvala in na snidenje kmalu!

 

V imenu organizatorja        

Dr. Aleksandra Berberih Slana, direktorica MNOM 

Dr. Kaja Širok, predsednica ICOM Slovenija

 

PRIJAVA IN INFORMACIJE

PROGRAM KONGRESA

KATALOG IZVLEČKOV

 

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih